Over ons

OVER ONS

Van Munster is in 1967 opgericht als groothandel en sindsdien al ruim 50 jaar een begrip op het gebied van sanitair in West- en Midden Nederland. In de loop der jaren is de groothandelsfunctie uitgebreid met de showroomfunctie. Van Munster heeft voor beide functies een professionele organisatie opgebouwd waarbij kwaliteit van zowel het product als de dienst hoog in het vaandel staan. In de afgelopen decennia heeft Van Munster tienduizenden badkamers voorzien van sanitair en of tegels.

Groothandelsfunctie
Van Munster is van origine een groothandel en belevert daarmee de B2B-markt. De handel voortkomend uit deze functie is nog steeds groeiende en maakt daarmee dan ook een belangrijk onderdeel uit van de totale omzet. Vanuit de groothandelsfunctie worden complete badkamers geleverd voor onder andere renovatieprojecten, nieuwbouwprojecten en projecten van huurwoningen. Voor de vervangingsmarkt worden losse artikelen geleverd als doucheslangen, thermostaten, zittingen, etc. Van Munster is hiermee leverancier van de installateur, de tegelzetter, de aannemer, de zzp-er, de detaillist en andere toonaangevende partijen. Dit alles geschiedt vanuit een goede vooraadpositie en tegen concurrerende prijzen.

Showroomfunctie
Van Munster is in de jaren 70 als een van de eerste in de markt gestart met een luxe showroom. In het verleden benaderde de consument meestal eerst de plaatselijke installateur met betrekking tot een advies voor de badkamer. Deze verwees de mensen door naar de groothandelsshowroom waar men uitsluitend terecht kon voor een bezoek na doorwijzing van de installateur. Tegenwoordig oriënteren consumenten zich meestal eerst via de media en de showroom alvorens op zoek te gaan naar een installateur. Het gevolg hiervan is dat de showroom van Van Munster ook toegankelijk is voor consumenten zonder installateur. Van Munster zal de consument echter altijd proberen te overtuigen van het belang om het sanitair via een vakman aan te kopen.

In de afgelopen 40 jaar is voor Van Munster de functie van showroom alleen maar toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat de showrooms in omvang en in assortiment zijn uitgebreid waardoor Van Munster een van de toonaangevende showrooms van Nederland geworden is. Het is dan ook niet voor niets dat Van Munster voor al ruim 20 jaar de sanitairleverancier van het Koninklijk Huis is.


Inloggen

Als professional kunt u hier inloggen

Wachtwoord vergeten?
Vul eerst uw e-mailadres in.
Het ingevulde e-mailadres is niet geldig.
Er is geen gebruiker bekend met dit e-mailadres. Probeer het nogmaals.
Het wachtwoord is gereset en verstuurd naar uw e-mailadres.